Veřejné projednání projektu Prostranství pod řečkovickým hřbitovem

Ve čtvrtek 2. března 2023 se na radnici konalo představení projektu úprav prostranství před hřbitovem. Po těchto veřejných představeních větších projektů už voláme delší dobu, takže tuto iniciativu radnice vítáme.

Autorem projektu je Zdeněk Sendler, který také vytvořil projekt revitalizace Palackého náměstí. Hrubý nástřel ceny je přibližně 6 000 000 Kč. Obecně se názory na tuto realizaci různí, někteří lidé tuto úpravu vítají a jiní jsou zase pro zachování statu quo.

Zajímavé je také je, že projekt také soutěžil v poslední ročníku participativního rozpočtu, kdy byl navrhovatelem místostarosta Hrůza. Nezískal ovšem patřičnou podporu občanů a nebyl zařazen mezi vítězné.

Co se týče mobiliáře, tak by zde mělo být 20 laviček, 7 trámů na sezení (které jsou např. na Palackého náměstí), 6 standardních košů a 3 smetníky na psí exkrementy. Dále se počítá s rozšířením parkovacích míst cca na 28.

Projekt je zatím stále otevřený a občané mohou vznášet svoje připomínky na jeho úpravu. Zkuste tedy prosím s námi sdílet své názory na věc nebo připomínky můžete napsat přímo na radnici.